Nyheter

Utstilling og valpeshow NSK avd Telemark 19.03.23

05 Mar, 2023

Kategorier:
img

Norsk Spaniel Klub avdeling Telemark inviterer til utstilling og valpeshow (kun spaniels) søndag 19.03.22, dette er samme helg som NKK holder utstillingen sin i Bø 😊 

Dommeren vår er Karin Linde Klerholm  og her kommer en liten beskrivelse fra henne  om hvem hun er ☺️

"Hej,  jag har varit aktiv inom hunderiet i Sverige sedan 1979, då jag ställde ut en Amerikansk Cocker Spaniel för första gången på officiell utställning.
Hunden Chiva fick ett andra pris av den Danska domaren med kritiken - Kunde visas bättre..... Tvärt emot vad man skulle kunna tro, så sporrade detta mig till att vilja göra bättre ifrån mig i utställningsringen tillsammans med min hund - och på den vägen är det !

Jag reste till USA i mitten av 80-talet och jobbade på den världsberömda Dreamridge kenneln, som födde upp flerfärgade Amerikanska Cockers. Där lärde jag mig vad som krävs för att presentera sin hund till det bättre genom trimning och handling, hur man bör planera sin avel, förlösa tikar och träna valpar samt fick åka på massor av utställningar där jag assisterade den professionella handlern som var delägare i kenneln. En otroligt lärorik tid för mig !

Jag hade en röd/vit tik med mig hem i bagaget från USA, och jag tog min första kull på henne 1988 under prefixet ROTOJET. Sedan 1995 föder jag enbart upp enfärgarde Amrisar.
Jag utbildade mig till exteriördomare 2002 och dömer samtliga Spaniels och andra raser ur Grupp 2, 8 och 9.
Spaniels ligger mig särdeles varmt om hjärtat, då de är så fantastiskt trevliga till temperamentet och vackra till sitt yttre med fint rörelseschema !
Jag är noga i min bedömning med att en Spaniel alltid ska vara en Spaniel, där "form follows function".

2014 flyttade jag och min man Erik till USA och jag fortsatte att föda upp och ställa ut mina hundar där med fin framgång. Efter 8 år är vi nu tillbaka i Sverige igen med alla våra hundar och jag ser fram emot att fortsätta att döma, ställa ut och föda upp på Europeisk mark igen !"

OBS - grunnet mange påmeldte (127 stk) bistår Rune Tyvold oss med å dømme valpene ☺️